Droomhuis

Door Daan Hartgers

Mijn droom werd werkelijkheid toen ik nu bijna 4 jaar geleden de kans kreeg om op mijn geboortegrond een nieuw huis te bouwen. Vanaf het begin was voor mij duidelijk dat het een bijzonder huis moest worden. Niet alleen het ontwerp, maar ook de techniek moest duurzaam (volhoudbaar)zijn. Met de architect werden plannen gesmeed en in goed overleg met de gemeente werd uiteindelijk de bouwvergunning verkregen.

Ik wilde graag bouwen met een aannemer die meeging in mijn wensen en die zich verplaatste in mijn droom. Het aannemersbedrijf Dijkhuis kende ik als een solide, al generaties lang bestaand bouwbedrijf. Vanaf het begin was het contact erg plezierig. In de afgelopen jaren heeft het bedrijf onder leiding van Eberhard Dijkhuis een omslag gemaakt. Komend uit een traditie van solide no-nonsense bouw wil Dijkhuis nu inspelen op VOLHOUDBAARHEID . Bouwen met respect voor de aarde, energiearm en een zorgvuldige gebruik van grondstoffen. En dat niet omdat het in de mode is, maar vanuit het eigen inzicht dat het anders moet. Bij die filosofie voelde ik mij thuis. Zakelijk konden we heldere afspraken maken, en hoewel je vaak anders hoort, waren er geen tegenvallers en is het huis gerealiseerd voor de aanneemsom. Tijdens de bouw dacht het team van Dijkhuis voortdurend mee. Verstandige alternatieven werden op tijd aangekaart en konden doorgevoerd worden omdat er rustig gebouwd werd. Mede op mijn verzoek werd er niet in een hoog tempo gebouwd. Dat is te vaak de oorzaak voor problemen. Mijn ervaring is dat er niets is misgegaan.

Hibertad, een initiatief van Dijkhuis, was tijdens de bouw een inspiratie plek. Daar worden moderne materialen getoond en uitgeprobeerd en is energiezuinige techniek geïnstalleerd. Het laat goed zien waar Dijkhuis nu voor staat en inspireert diegenen die bij de bouw betrokken zijn.

Inmiddels wonen wij met veel plezier in ons nieuwe huis. Het huis is gebouwd met veel natuurlijke materialen, het heeft een sedumdak (groendak) en aardwarmte met een warmtepomp. Het elektriciteitsverbruik is dankzij de zonnepanelen te overzien. De gasaansluiting is niet meer nodig en het wooncomfort is groot.

 

ga naar “klant aan het woord”  Frans en Truus Alferink , Jan van Veen of Menno Beute